Pri oblikovanju modernog nameštaja, savršen izgled postiže se, izmedju ostalog i odabirom adekvatne kant trake. Naša kolekcija nudi izrazito širok asortiman originalno razvijenih ABS kant traka za naše dobavljače pločastih materijala. Naša kolekcija sadrži široku paletu jednobojnih, drvnih, “fantazi” dekora, kao i dekora u visokom sjaju, super mat površina i traka sa površinom u izgledu aluminijuma. Sve ABS kant trake je moguće nabaviti u različitim površinskim strukturama, imitaciji drveta, “masiva”, grubo rezane građe, a, takodje i sa izgledom tekstila, kože i kamena, kao i specijalne trake za Querkus furnire. Široka ponuda ABS dekora u različitim debljinama i širinama, ispunjava skoro u potpunosti, zahteve svakog kupca. Kontinuiranim praćenjem zahteva tržišta opredelili smo se za dva glavna dobavljača koje bi izdvojili a to su Hranipex i Egger.

Kant trake su ključni materijal u izradi nameštaja i drvne obrade, pružajući estetski privlačan i funkcionalan završetak ivica pločastih materijala poput iverice, mediapana ili iverice presvučene melaminskom folijom. Njihova primena nije samo dekorativna, već i funkcionalna, pružajući zaštitu od vlage, udaraca i habanja, čime produžava trajnost i estetski kvalitet gotovog proizvoda.

Kant trake su obično izrađene od PVC-a, ABS-a, furnira ili melaminskog materijala i dostupne su u širokom spektru boja, dezena i dimenzija, prilagođavajući se potrebama različitih projekata i stilova. Njihova fleksibilnost omogućava lako savijanje i oblikovanje, čime se omogućava precizno pokrivanje ivica pločastih materijala i stvaranje glatke, besprekorne površine.

Primena kant traka je brza i jednostavna, često se vrši korišćenjem specijalizovanih alata poput kant glačala ili kant aparata. Nakon što se traka postavi duž ivice ploče, zagrevanjem se omogućava lepljenje trake za materijal, stvarajući čvrst i otporan spoj. Ovaj proces pruža trajnu zaštitu ivica od vlage i oštećenja, čime se produžava životni vek nameštaja i drvne konstrukcije.

Estetski, kant trake pružaju glatku i besprekornu završnicu ivica, čineći ih neprimetnim i savršeno uklapajući se u celokupni dizajn. Sa širokim izborom boja i dezena, mogu se uskladiti sa bilo kojim enterijerom, dodajući notu elegancije i sofisticiranosti. Osim toga, kant trake mogu imati različite teksture i finiše, poput visokog sjaja, mat ili drvenih zrna, pružajući dodatnu estetsku vrednost i personalizaciju.

U suštini, kant trake su nezamenjiv materijal u industriji nameštaja i drvne obrade, pružajući zaštitu, estetiku i funkcionalnost. Njihova sposobnost da stvore glatke, čvrste i estetski privlačne ivice čini ih ključnim elementom u postizanju visokog kvaliteta i zadovoljstva korisnika.

U našem asortimanu kant traka možete pronaći proizvode svetskih brendova: EggerKronospanCleafAbet LaminatiDecospanRehauHanexFalcoGizir i mnogi drugi.

Posetite blog ovde.