INDUSTRIJSKI STIL SVE PRISUTNIJI DANAS

Industrijski stil nikad nije bio više popularan nego što je sada. Divna mešavina drvenih dekora zemljanih i sivih tonova, poigravanje sa geometrijskim formama, industrijski inspirisan enterijer sa prisustvom čelika, sve je prisutniji danas. Ovaj stil se razlikuje upotrebom delova sa snažnim mehaničkim karakterom i obiljem gvozdenih elemenata.  Segmenti koji ga čine su drvo, beton, čelik i neutralni tonovi, dok su ormari, stolovi i police najčešći komadi koji daju sliku industrijkog stila kroz dizajn i teksturu materijala.

Ako vam se sviđa cigla, masivno drvo i gvožđe se mogu kombinovati na različite načine da biste dobili ovaj stil. Industrijske dnevne sobe, poput ove, često koriste slične elemente poput recikliranog drveta, izložene cigle i jedinstvenog osvetljenja. Takođe, i manje prostorije koriste mnogo sirovih industrijskih elemenata kako bi stvorile udobne i proste sobe koje nisu preplavljene.

Deo učinka ovako efikasnog stila je činjenica da se stari objekti mogu transformisati u nešto novo, stvarajući prostor sa nostalgičnom atmosferom. Kuhinja je radionica kuće koja se lako može pretvoriti u industrijsko remek-delo. Sirovo drvo, pedantno osvetljenje, industrijske police pretvaraju kuhinju u odličan primer sofisticirane industrijske kuhinje.

Za većinu podnih obloga, delova plafona, kao i za barove i police koriste se razne vrste sirovog drveta. Dok tamnije nijanse podova daju eleganciju sobi, elementi sirovog drveta i industrijsko ostvetljenje dodaju fabrički ton ambijentu.

Komadi poput stolova i geometrijskih polica pretvaraju jednostavan prostor za skladištenje u integralni deo dizajna sobe. Industrijska revolucija je favorizovala metalne nogare, često u obliku cevi, kao čvrsto pričršćavanje, što danas prestavlja savršen način kako za izgradnju jedinstvenih i modernih stolova, tako i za police.

Podovi kuhinja sačinjeni od mekših paleta boja osiguravaju da prostor ne izgleda mali i skriven, dok crne cevi postavljene sa belim plafonom stvaraju intrigantan kontrast.