INSPIRATIVNA INTEGRACIJA PODNIH POVRŠINA

Heksagonalna pločica i prirodno drvo daju savršen spoj. Ako niste ljubitelj strogo pravilnih formata, jednostavnosti i podrazumevanog izgleda, sigurno biste se odlučili za ovakvu vrstu ispirativnog poda koji je sačinjen od izuzetne kombinacije neobično uklopljenih pločica sa drvetom. Od šarenih mozaika do geometrijskih izazova, šestougaone pločice predstavljaju ozbiljnu kreativnost.

Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-1
Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-2

Samim tim što je pločica više izdržljiva na vlagu i ogrebotine, ona se najčešće koristi za podni deo kod kuhinje, prostora oko kade, tuša u kupatilu, gde često pod dolazi u dodir sa vodom. U kombinaciji sa drvenom površinom, raznim vrstama i nijansama laminata, koji je zbog svoje višeslojne strukture savršen materijal za prometne površine koje zahtevaju izdržljivost, heksagonalne pločice prostoru pružaju prirodno inspirativan izgled. Dok se često postavljaju i u hodniku kao originalni detalj u stanu, one su i neizostavan dekorativni element modernih ugostiteljskih objekata.

Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-3
Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-4

Ukoliko vam se dopadne neki specifičan izgled mermerne ploče, kojih u velikom broju imamo u ponudi, može se uz željenu veličinu takođe izraditi heksagon i uklopiti u vaš jedinstven ambijent. Kada je kupatilo u pitanju, najčešće se zbog izuzetnog izgleda pločice proširuju i na zidne površine što dodatno daje zanimljiv izgled. Drveni detalji, osim poda, dobro izgledaju i na delovima izgrađenim kod lavaboa ili polica.

Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-5
Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-6

Takođe, ne moraju se koristiti isključivo pločice u obliku heksagona kako bi vaš prostor, kuhinja ili kupatilo, poprimio zanimljiv izgled, to mogu biti i pločice običnog kockastog izgleda koji bi na drugačiji način bile primenjene i uklopljene u enterijer.

Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-7
Tis-Blog-Integracija-Podnih-Povrsina-8

Kao jedan od najnovijih trendova kada je uređenje enterijera u pitanju primena heksagonalnih oblika i kombinovanje podnih površina neminovno će pronaći svoju masovnu primenu.