NEIZOSTAVNI DETALJI – OPREMA ZA SVAKI DOM

Pripremili smo plan enterijera, odlučili smo koji ćemo materijal uzeti za kuhinju, kakav nameštaj nam se slaže uz zamišljeni prostor, koje garderobere bismo želeli da imamo u svojoj sobi… međutim, ostaje nam da mislimo na detalje koji su mnogo bitni i funkcionalnost koja uz njih dolazi. Postoji mnogo “sitnica” na koje bi trebalo da obratimo pažnju kada planiramo ne samo izgled, već i upotrebljivost svih elemenata u kući, jer nam uglavnom u domu ostaju za ceo život. Zbog toga ne smemo zaboraviti pre svega na kvalitet, zatim funkcionalnost i na kraju estetski izgled. Predstavljamo nekoliko stavki koje nam uglavnom trebaju za kuhinjski deo prostora, ali  i ostale komade nameštaja u kući.

Prostorni toranj za kuhinju

Kuhinja predstavlja najvažniji deo u kući ne samo za osobe ženskog pola, već i za muškarce koji se neretko vole naći u njoj, međutim često mučimo muku kako organizovati namirnice, kako napraviti prostora za još samo jednu kesicu začina. Na sve to svakako pomislimo kada planiramo prostor kuhinje, jer pored samog materijala kuhinje od kog zavisi i održavanje, najbitniji deo je i funkcionalnost, gde ćemo staviti potrebne elemente, od šporeta, sudopere, fioke, do sudova i hrane.

Žičani elementi

Stalno nas nerviraju oni neiskorišćeni prostori u uglovima kuhinja, gde nam je potrebna produžena ruka kako bismo dohvatili nešto. Kako bismo izbegli to mukotrpno vađenje prednjih posuđa i trošenje vremena, napravljeni su jedni od možda najfunkcionalnijih elemenata za skladištenje posuđa i namirnica, a to su žičani elementi. U raznim oblicima sa idealnim mehanizmom otvaranja u pitanju su oceđivači, koševi, kolone, fioke, namenjene za sve namere, od ceđenja sudova, skladištenja posuđa, namirnica, flaša i svega ostalog što bi se trebalo naći u samoj kuhinji.

Mehanizmi otvaranja

Postoje mnogo mehanizama koji nam olakšavaju upotrebu i kretanje u samoj kuhinji. Jedan od njih su i podizni sistemi koji se zatvaraju tiho i lako, gde je prilikom otvaranja potrebna mala snaga. Idealno je rešenje za visoke elemente i za ugradnju u visoke ormare. Pored Aventosa koje vidite na fotografijama ispod, tu su i amortizeri, makaze podizne i bar mehanizmi, i svaka od njih, razume se, ima svoje prednosti.

Još jedan vid mehanizma su i klizni sistemi koji su idealni za kuhinje, sa mogućnošću delimičnog i potpunog otvaranja. Bez potrebe za ručicom, vrlo laganim dodirom možete zatvarati svoje fioke. Kada govorimo isključivo o fiokama, u pitanju su Blum i Emuca marke visokog kvaliteta.

Tis-Blog-Okovi
Tis-Blog-Okovi-2

Međutim, često jedna od jako potrebnih elemenata za samo otvaranje kada su kuhinje, ormani, komode i bilo koji komad nameštaja za skladištenje u pitanju – jesu i ručice. Postoje nekoliko vrsta – standardne, ukopavajuće i ručice dugme i svaka od ovih broji mnogo podvrsta koje su jedinstvene na svoj način.

Okovi za unutrašnjost garderobera sa rasvetom

Ne sviđa vam se raspored u garderoberu, ali vam spoljašnji izgled savršeno izgleda, kako biste dobili funkcionalnost, možete sami odlučiti šta će biti postavljeno u njemu. Od galanterije različitog tipa, izvlačne vešalice, liftera, gardarobne šipke, predstoji veliki izbor pred vama. Međutim, verovatno ste retko naišli na garderobere koje imaju u sebi i led rasvetu, takozvane svetleće gardarobne šipke, koje pored estetskog izgleda dosta doprinose i funkcionalnosti, mogu znatno pobošljati vidljivost u njemu kako ne biste svaki put uključivali svetlo u potrazi za odevnom kombinacijom. Takođe, pored ove vrste rasvete za garderobe, savršeno izgleda i led rasveta za police sličnog tipa.

Sve ovo možete naći u našoj ponudi okova za nameštaj , uz još mnogo neophodnih elemenata, sudopera, unutrašnjih podela za fioke, nogica i noga za stolove, aluminijumskih profila i ostalog što nam treba za savršen funkcionalan i estetski izgled doma. Olakšajte sebi život uz moderna i funkcionalna rešenja za svakodnevne kućne aktivnosti.