PREGRADNA KAPIJA U ENTERIJERU – FUNKCIONALAN I ESTETSKI IZBOR

Ako imate dete ili kućnog ljubimca za koje vam je potrebno da ga držite dalje od nebezbednog područja, poput stepenica ili kuhinje, idealno rešenje je bebi kapija. Može biti postavljena na vrhu ili podnožju stepenica, na granici između dve prostorije ili gde god vi pomislite da bi imala svoju svrhu. Naravno, bebi kapije možete kupiti u nekoj od prodavnica, međutim, često nisu dovoljno dugačke ili su previše visoke… ili nisu dovoljno lepe, uklopljive, a možda i koštaju previše. Stoga je najbolje napraviti prilagodljivu i jedinstvenu kapiju samo za vaš dom. Da bismo vam pomogli da se odlučite i ubacite ih u svoj kučni prostor, dajemo vam nekoliko ideja bebi vratanca za stepenice kako biste prestali da imate noćne more od trenutka kada dete počne da puzi, a takođe će i vašim ljubimcima ograničili prostor.

Tis-Blog-Pregradna-Kapija-1
Tis-Blog-Pregradna-Kapija-2

Postoje nekoliko izbora oko načina mehanizma otvaranja same kapijice, to su klizni mehanizmi pomoću kojih se povlakom otvaraju vratanca i mehanizam otvaranja pomoću šarki koji se, poznato je, više upotrebljavaju. Ukoliko volite dobar dizajn, pred vama je pregršt ideja, izbora materijala i boja.

Tis-Blog-Pregradna-Kapija-3
Tis-Blog-Pregradna-Kapija-5

Nešto jako jeftino, a funkcionalno jeste kapija napravljena od drvene palete koja, složićete se, izgleda mnogo lepše od postavljanja raznih plastičnih stvari koje bi služile kao barijera.

Jedna od prednosti zašto bi kapijicu bilo dobro napraviti u svom domu jeste upravo zbog svojstvenog enterijera u koji je možete uklopiti i prilagoditi je kako vi želite. Ukoliko biste hteli da izbegnete plač pred kapijom, nakon čega će ona svakako i dobiti svoju svrhu, možete je svom detetu, ali i ljubimcu, učiniti čak i zanimljivom uz interesantne ideje dizajna vaših vratanca.

Tis-Blog-Pregradna-Kapija-6
Tis-Blog-Pregradna-Kapija-7

Kada su boje u pitanju, crvena ograda, pored funkcionalnosti, daje prelep dekor vašem domu. Takođe, bilo koja upadljiva boja, drugačija od nijansi enterijera je savršen estetski dekor zato što otvara prostoriju i daje toplinu celokupnom ambijentu.

Poigrajte se sa detetom i ne razmišljajte kuda će otići dok vas na trenutak nema.