NOVA KRONOSPAN GLOBALNA KOLEKCIJA TRENDS 18/19

Razvijajući novu kolekciju, inspirativna vojska Kronodesign-a se oslanjala na poslednje komercijalne trendove, kao i dizajnersku inteligenciju. Nova globalna kolekcija predstavlja  prognozu trenda, i ona je razvijena tako da pomogne da unesemo ekskluzivnost u svaki projekat, koji će biti inspirativan profesionalcima širom sveta.

Bazirajući se na konceptu harmonije kontrasta, teme koje čine novu kolekciju predstavljaju suprotstavljanje kontrasta kako u dizajnu, tako i u nijansama boja, površinama i teksturama. Novi trend predstavlja selekciju koja ujedinjuje intezivne, pastelne i monohromatske boje, tamno i svetlo drvo, prefinjeni mermer, kamen i metal koji su dostupni u najrazličitijim teksturama – od grubog i sirovog SLATE-a, visokog sjaja, do povrsina nežnih na dodir i suptilog mat-a.

Svaka od ovih tema koja se nalazi u novoj kolekciji poseduje prepoznatljivi stil dizajna: od  Organic-a koji je inspirisan prirodnim drvetom i autentičnim kamenom do teme Avangarde-koja predstavlja interakciju između sjaja, mat površina i dekora metala. Uronite u svet sirovog i izražajnog drveta, kroz temu Expressive ili otkrijte industrijskim stilom inspirisan beton, cement, kamen i geometrijske dizajne prostora.

Kolekcija je radi lakšeg usvajanja koncepta kontrasta podeljena u 4 teme:

  1. Organic – inspirisana prirodom

  2. Expressive – inspirisana upečatljivim drvetom

  3. Industrijska tendencija koju karakteriše veoma popularan industrijski stil

  4. Avant-garde – predstavlja jednu avangardnu notu cele kolekcije nudeći eleganciju.

Organic

Tema inspirisana prirodnim okruženjem. Kreirajte prirodni, spokojni i udoban ambijent koji će pozitivno uticati na stanje Vašeg uma. Prirodno drvo, od blago sivih tonova do zagasito braon nijansi drveta dodaje Vašem prostoru toplinu. Rustični dizajn kamena koji je inspirisan mesečevom površinom ima za cilj da vrati harmoniju sa zemljom i prirodnim površinama i dezenima. Ovakav concept organskog okruženja je uvek upotpunjen zelenim detaljima i bojama inspirisanim organskim načinom života. U ovu temu se uklapaju dezeni koji vraćaju harmoniju i balans svakom enterijeru.

Tis-Blog-Kronospan-2018-Organic-close-up-2
Tis-Blog-Kronospan-2018-Organic

Expressive

Tema inspirisana drvetom izražajnog i upečatljivog izgleda sa jakim taktilnim doživljajem. Ovakvim drvetom otkrivamo čudesne prirodne nesavršenosti čvorova i godova. Dezene drveta uklapamo sa elegantnim tamno sivim mermerom, koji je u ovoj kolekciji poboljšan sa svetlo sivim detaljima okrugle forme. Tema Izražajnosti zrači bogatstvom, prizivajući pojam luksuznog življenja.

Industial

Industrijski pravac je poznat po svojoj funkcionalnosti i korisnosti – neophodni segmenti koji ga čine su drvo, beton, čelik, neutralni tonovi. Primećujemo kontradiktornost između grubih površina, dizajna obrađenog kamena, takođe i delikatnih nijansi od bele do sive. Divna mešavina drvnih dekora zemljanih i sivih tonova, poigravanje sa geometrijskim formama, industrijski inspirisan enterijer, sa prisustvom čelika. Tendenciju industrijskog stila upotpunjujemo neutralnim nijansama plave, sive, petroleja i time dodajemo vizuelnu toplinu enterijeru. Glavna karakteristika ovog pravca je kombinacija sirovog i nedovršenog enterijera, sa elegantnim, a ipak uklopljivim detaljima. Industrijski stil je sačinjen od geometrijske preciznosti koja mu pruža funkcionalnost. Beton, čelik, sivi tonovi, kamen.

Tis-Blog-Kronospan-2018-Industrial
Tis-Blog-Kronospan-2018-Industrial-close-up-1

Avant – garde

Kompozicija suprotnosti dizajna –  od elegancije i suptilnosti do ekstravagancije i upečatljivosti u izražavanju. Ovu temu nove kolekcije odlikuju sjajne površine u izražavanju, kao glavni adut za postizanje efekta ekstravagantnog izgleda prostora. Nasuprot takvom izgledu, nude se sofisticirane, i prefinjene površine mat dekora male refleksije, pomocu kojih postižete topliji i veoma moderan izgled. Ovaj stil avangarde dopunjuju dekori brušenog metala. Svi dekori ove teme su rađeni na MDF-u. Avangardni izgled karakterišu upečatljiva refleksija površina, metal, sjaj, aluminijum, mat i glatke povrsine, kao nezaustavljivi trend.

Kao i uvek, potrudili smo se da naš lager program maksimalno uskladimo sa novim inspiracijama Kronodesign tima kako bi vašim radovima doneli novu dozu svežine i inovativnosti. U novu godinu ulazimo sa mnoštvom novih dekora. Nova Kronospan globalna kolekcija predstavlja progoze trendova i razvijana je sa ciljem da unese ekskluzivnost i inovativnost u svaki projekat.  Nova kolekcija ima 135 dekora oplemenjene iverice, od čega su 34 dekora potpuno nova i autentična. Kolekcija radnih ploča je značajno promenjena i broji 60 dekora.