OD NAJBOLJE USLUGE DO NAJLEPŠEG ENTERIJERA

Kao jedno od najpopularnijih pića na svetu, uživanje u šoljici kafe može zavisiti kako od nje same, tako i od okoline u kojoj je ispijamo, ali i samog kafea. Moramo se složiti da dizajn enterijera igra ogromnu ulogu u pridobijanju kupaca. Svakodnevno prolazimo pored mnoštva kafića, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata, međutim pored kvalitetne usluge, najčešće nas privlače dobri enterijeri i dobar dizajn. Ovo je vreme kada konkurencija čini gotovo sve kako bi pridobila delić svojih kupaca. Stoga, ukoliko se odlučujete da otvorite kafić ili restoran iz svojih snova, neminovno je da znate da ljudi žele da ispijaju kafu i pojedu dobar obrok u pre svega prijatnoj atmosferi.

Koliko je onda zapravo bitna kafa, dobar obrok, a koliko lep i topao prostor u kojima se osećamo udobno? Na to pitanje ćemo vam sada odgovoriti kroz nekoliko zanimljivih ideja dobro uređenih ugostiteljkih prostora.

Jedan od svakako dobrih, ako ne i najvećih prednosti kada je ugostiteljski objekt u pitanju je pogled, da li se on nalazio na krovu zgrade, trećem spratu ili prizemlju, on i te kako doprinosi u samoj lepoti enterijera. Ako volite nešto opušteniji stil, sinergiju prirode i boja, onda bi ovako nešto bio pun pogodak. Šareni jastuci koji razbijaju tamno obojeni prostor, drvene površine, metalne okvire i osvetljenje, dolaze do izražaja i stvaraju kontrast samog ambijenta. Lepa bašta, po koja saksija cveća stvara takođe utisak udobnosti i osećaj mira u prirodi kome svi svesno ili nesvesno težimo.

Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-2
Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-3

Međutim, dobar restoran ili kafić ne izdvaja samo dobro uređen enterijer, već i dobra ideja kojom bi mogao obezbediti svoj jedinstven i poznat naziv. Na primer, ukoliko otvorite riblji restoran, neki upečatljiv detalj kao što je luster u obliku hobotnice bila bi odlična asocijacija za ono što radite – pravite odlične riblje specijalitete, te bi i ovo bila prava jedinstvenost koja bi pomogla da urežete vaš brend u misli kupaca.

Stil je svakako još jedan bitan element svakog posla, pa i ugostiteljskog, i on izuzetno mnogo odlučuje kakvoj ćete se ciljnoj grupi dopasti i kojoj zapravo vi ciljnoj grupi težite. Da li ste ljubitelj elegancije, modernog tipa restorana, ili biste pak više pribegli rustici, opuštenijem ambijentu, svakako to u velikoj meri usmerava vaše kupce.

Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-5
Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-6

Kada su boje enterijera u pitanju, svetlije nijanse uglavnom daju toplinu prostoru, dok tamnije, poput crne, više odišu glamurom. Takođe, dobar detalj svakog restorana ili kafića jesu police u kojima stoje dobre boce vina, dobre knjige ili već neki drugi ukras u zavisnosti od stila.

Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-7
Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-8

Ukoliko želite da pobegnete od elegantnog izgleda, a da opet enterijer izgleda moderno, sa dodacima i rustike, ideja je pribeći nečim interesantnim i nesvakidašnjim, poput ušuškanih kupea koji podsećaju na vozove i obezbeđuju privatnost.

Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-9
Tis-Blog-Enterijer-Kafića-Kafea-Usluznih-Objekata-10

Ono što ne možemo da osporimo je da sve novo uzbuđuje, privlači, izdvaja se od ostalih… bilo u potrazi za udobnošću i dobrom šoljicom kafe u kojoj bismo uživali ili soptvenim biznisom.

Možda bi baš ovakav enterijer bio onaj kakav ste zamišljali za otvaranje svog novog objekta, u nadi za dobrim poslom i naravno, odličnom kafom ili obrokom. Stoga, na početku puta do uspeha dobro izaberite dizajn i kvalitetan materijal.