POTPORNI STUBOVI KAO DEO DEKORA

Stubovi često predstavljaju neophodan element koji nosi težinu krova ili gornjeg sprata, a neretko su veoma upadljivi i nalaze se na centralnom delu prostorije. Bilo da je u pitanju podela dnevnog boravka sa kuhinjom ili drugim prostorijama, zidovi ili stubovi mogu i te kako doprineti domu kako u dekorativnom, tako i u konstruktivnom smislu.

Bez obzira na stil koji gajite u kući, novi trendovi sve više stavljaju drvene površine u prvi plan, stoga često kao rešenje nailazimo na zidne površine u kombinaciji sa drvetom.  Jedan od predloga je da koristite oštro drvo kako bi se postigao šarmantan dekor. Za savremeni stil zahvalna je i upotreba staklenih, kamenih i drvenih dekorativnih tekstura kao akcenata. Takođe, kvalitet drveta je odgovoran za stvaranje toplog, rustičnog osećaja i jednostavnih oblika, dok ravne linije i način na koje su postavljene daske pomažu u produžavanju prostora i održavanju moderne.

U osmišljavanju enterijera gde je neizbežan element stub, svaki deo Vašeg prostora može imati funkciju zajedno sa estetskom vrednošću. Pogotovo kada je u pitanju nedostatak prostora, postoje razni načini na koje možete stubovima pružiti dodatnu funkciju, uklopite ih u enterijer, pa čak i istaknete. Ukoliko dva stuba postavite jedan pored drugog, možete iskoristiti prostor između tako da dobijate otvorene police koje možete prefarbati u istu boju drveta kao što je Vaš prostor i tako dobijete saliven ton celokupnog enterijera. Drugi način na koji možete ulepšati Vaš dom jeste da umesto pregradnog zida napravite stub sa policom koja lebdi u vazduhu i prekriva vam određeni deo prostora koji izaberete. Umesto zida, dobijate na toplini doma koje mu pruža upravo ova drvena površina.   

Ugradnjom polica i kuhinjskog ormarića dobijate elegantan prostor za pripremu pića, mini bar. Takođe, uz malo veći pregradni zid možete dodati čitave elemente kuhinje u pregradnom zidu i tako imati odvojen kuhinjski prostor. U prostorijama otvorenog plana stubovi mogu igrati značajnu ulogu u štednji prostora. Kako biste uz minimalno oduzimanje prostora dodali tome i funkcionalnost, dobićete nešto poput ovog, elegantne niske police postavljene na stubovima, savršena osnova za formiranje vizuelne pregrade između dva dela prostorije. Ukoliko se odlučite da Vašem domu dodate ovu drvenu nijansu dekora, budite slobodni da u našoj širokoj paleti dekorativnih materijala odaberete boju i površinsku obradu koja će vizuelno oplemeniti Vaš životni prostor.