RECEPCIJSKI STOLOVI ZA UPEČATLJIV VIZUELNI EFEKAT

Izgled poslovnog prostora je u mnogome bitan aspekt poslovanja, bilo da je u pitanju ugostiteljski objekat poput restorana, hotela, ili firme, banke, optičarske radnje, agencije, biblioteke, ordinacije, salona. Recepcijski stolovi su najupečatljiviji element poslovnog prostora i prvi koji će zapasti za oko kupcu ili korisniku koji se bude našao u objektu. Ako želite da osnujete biznis ili razmišljate o pokretanju sopstvenog preduzetničkog posla, neizostavan deo uvek predstavlja izgled prostora za prijem koji igra veliku ulogu u tome da privuče kupce, klijente, saradnike, pa i obične ljude koji se u njemu budu našli.

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-1
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-2

Neizostavan deo poslovnog prostora koji upotpunjuje recepcijski sto jeste i zidna pozadina na kojoj se najčešće ističe reklama samog brenda. Neki se odlučuju za isti materijal i sličan izgled pozadine i recepcijskog stola, dok neki prave kontrast kako bi se oni zasebno više isticali i bili upadljiviji. 

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-3
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-4

Kada su materijali u pitanju, recepcijski stolovi mogu biti napravljeni bukvalno od svakog građevinskog materijala. U zavisnosti kakvom stilu pribegavate, koji karakter želite da date poslovnom enterijeru, takav ćete materijal i izabrati, ali je neusmnjivo da je veliki izbor koji vam stoji na raspolaganju. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da pored lepog vizuelnog efekta napravite i prostor za komforan rad.

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-5
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-6

Drvo, mermer, brušeni metal, razne vrste ploča, mineralne ploče, furniri, laminatirane površine, zatim tamnije ili svetlije nijanse, sve je u opticaju. Prijemni prostor predstavlja mesto koji govori mnogo o uređenju celokupne firme, zbog toga ga nikako ne treba zanemariti.

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-7
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-8

Ono što je iskustvom dokazano, za izgradnju recepcijskih stolova se retko pribegava jednom materijalu, uglavnom je to kombinacija više uklopljivih materijala koji savršeno deluju zajedno i odaju bogat utisak.

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-9
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-10

Postoji nekoliko izbora kada je izgled recepcijskog stola u pitanju. Prvi izbor jeste da stavite akcenat na sam materijal i napravite običnu formu recepcijskog stola, zatim da od datog materijala napravite neki zanimljiv oblik i istaknete baš njega sa izostankom detalja, ili da kombinacijom različitih materijala date stolu i neki upečatljiv detalj, ugravirana slova, neobični oblici, različite boje, itd.

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-11
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-12

Važan detalj kada su recepcijski stolovi u pitanju jeste i rasveta. Da li će ona biti sastavni deo samog stola ili dolaziti sa različitih strana uperena u isti, to je već do izbora i različitih ukusa, ali kao i u mnogim drugim objektima, rasveta čini veliki procenat kada je lepota i toplina prostora u pitanju.

Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-13
Tis-Blog-Recepcijski-Stolovi-14