STOLICA I POLICA KAO INTEGRALNA CELINA

Od polica koje se prostiru od poda do plafona, malog i diskretnog kutka, ili zanimljivih dizajnerskih rešenja, svaka kućna biblioteka je inspirativna i zanimljiva poput knjiga koje je ispunjavaju.

Naš ovonedeljni pobednik u svetu inovativnosti su definitivno police arhitekte Sou Fujimoto-a. Prevashodno dizajnirane za italijanski brend Alias, ove stolice odišu duhom istočnjačkog minimalizma i funkcionalnosti.
Dizajnirana tako da sama stolica bude ugradni deo police, omogućavajući da se izvuče po potrebi i konstantno skladišti kada se ne koristi.
Polica oživljava uz novi element, stolicu u okviru police, zasnovanog na konceptu koji ima za cilj da odrazi osnovni, temeljni odnos između knjige i njenog čitaoca”, rekao je Fujimoto.

Ono što najviše oduševljava – pored harmoničnog i modernog dizajna police – je i neobična podela u okviru stolice koja u kombinaciji sa policom predstavlja skladno idejno rešenje za svaki stil pri uređenju enterijera.

” Polica postaje neizostavan element u okruženju u kojem se nalazi, igrajući aktivnu, no uvek drugačiju ulogu”, dodao je brend Alias.

Čitav dizajn izrađen je od drvenih panela, dok je sedište i naslon, u vijugavoj formi, formirano od jednog komada drveta. Brend je policu načinio dostupnom samo u beloj boji, kako bi naglasio jaku vezu između sadržaja i samog dizajna.

Bilo da je u pitanju dnevni boravak u kojem dominiraju prirodni materijali u nežnim bojama ili moderan prostor ispunjen duhom urbane sredine, police iz kolekcije Alias zaista odaju poseban utisak i stvaraju pomalo futurističku atmosferu u svakom prostoru.