UNUTRAŠNJE STEPENICE KOJE ZASLUŽUJU PAŽNJU

Stepenice su neizostavan element svake dvospratne kuće, stana ili potkrovlja. One su često jedan od najupečatljivijih elemenata u smislu stila i dizajna. Stepenice ne moraju da služe jedinstvenoj svrsi da vas popenju od jednog sprata do drugog, mogu da budu i pametno rešenje za skladištenje, ali i da izuzetno doprinesu u utopljavanju drugih stilskih elemenata i da takve daju jedinstvenost prostoru. Osim njihove osnovne uloge, postoji mnogo interesantnih ideja kako duplirati funkcionalnost i uz to ulepšati dom, od različitih fioka za odlaganje, posebnog prostora u kom bismo provodili dosta vremena do ukrašavanja doma nekim detaljem na stepenicama ili, na primer, igrom bojama.

Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-1
Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-13

Svakako, ne treba zanemariti izgled unutrašnjih stepenica. Ukoliko volite rustiku, samo jednim elementom poput sirovog drveta kao pomoćnog stuba ili držača možete doprineti rustičnom stilu i dati prostoru posebnu notu.

Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-2
Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-3

Često nam se dešava da brojimo u sebi koliko stepenika prelazimo dok hodamo i koliko još do kraja ima, brojevi nacrtani na bočnoj strani mogu biti izuzetno zanimljiv detalj, a za ovako moderan stil crna boja je često pravi izbor. Ako želimo da nam stepenice izgledaju kao odvojen deo u kući, a da su opet vidljive i prisutne kao detalj, metalne šipke mogu naizgled odvojiti prostor.

Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-6
Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-5

Topliji izgled ambijenta izbezbediće nam prostirke u raznim bojama, najčešće su pruge te za koje se ljudi najčešće odlučuju, ali bi takođe dobro došle i krpare u nekom drugom stilu u zavisnosti od ukusa.

Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-7
Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-8

Kako nam ne bi prostor gde se nalaze stepenice izgledao jednoličan, možemo dodati ramove, umetničke slike ili neke nama značajne detalje, zajedno sa policama, stočićem ili klupom koji će već naglašavati datu prostoriju.

Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-9
Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-10

Stepenice se često zanemaruju kada je u pitanju dodavanje boje i dekora u vaš dom, ali one mogu izgledati vrlo lepo bez mnogo truda. Ako volite umetnost, kao i nešto smelije i vedre boje ili određene oblike, tapete su dobar, a jednostavan izbor.

Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-12
Tis-Blog-Unutrasnje-Stepenice-11

Iako su stepenice često stavljene u ćosak, zbog površine koju zauzimaju one ne mogu da ostanu neprimećene. Postoje mnogo načina na koje možete stepenice u svom domu pretvoriti u prava mala umetnička dela, zbog toga ovaj deo u domu zaslužuje dosta pažnje.